ХРИСТО ИВАНОВ Обявява Дали Ще Подкрепят ПРОЕКТОКАБИНЕТА На СЛАВИ ТРИФОНОВ
Днес Христо Иванов обяви решението им дали ще подкрепят проектокабинета на Слави Трифонов и ПП „Има Такъв Народ“.
Да припомним думите на Слави от 1-ви август: „Слави Трифонов: Изведнъж излиза Христо Иванов и чете декларация в парламента и предлага тези за министри. Какъв си ти, че да предлагаш? Като какъв предлагаш? Четвърта сила сила си. Отиваш на избори, печелиш ги и тогава предлагаш. Асен Василев ми е много ляв и около него има съмнителни факти“.
А ето какво каза днес Христо Иванов от името на „Демократична България“ …

– Христо Иванов да започва да действа в посока за реформа на правосъдната система .Стига приказки и интриги. Аз не гласувах за ИТН ,но те са мандатоносителите сега и всички искат или не искат трябва да приемат този факт и да мислят и действат единствено за благоденствието и развитието на българското общество .
– Станислав Трифонов поеми лична отговорност за съставянето на правителство! Единственият шанс, който виждам оттук нататък е да направиш правителство, защото пред страната има неотложни въпроси. Госпожата с петте процента и господин Христо Иванов ги интересува само едно-министерски постове и власт. Хората сега може и да ги омайвате, но накрая ще страдат, защото икономиката на държавата тръгва стремглаво надолу.
– Славчо ,на първо място си с 10( ДЕСЕТ)% от гласоподаватели ((650 000 човека) когато спечелиш 1 350 000 гласа тогава можеш да кажеш че си на първо място.–
– След уидормата не можаха да се договорят и започна кавгата!!
А, правителство кога ще има и кой ще носи отговорност за него и кой ще поеме отговорността за това, че всички протестърни партии и целият ОФ предизвикаха този хаос и вкараха държавата и целият народ почти 7 милиона души в икономическа и политическа криза!!
– Не пишете глупости. Слави ще ви каже министрите когато си иска. Да сте първа политическа сила тогава правете каквото искате. Като не гласувате за кабинет нови избори и този път мама да гласуват хората защото им омръзна с тези игри.
– Истината всички ще я разберете но ще е много късно.Ако ИТН излъчат кабинет с подкрепата само на БСП няма никаква възможност той да бъде свален ако не си върши работата а по думите на Пламен Николов ще е точно така!Изджегъркване на ГЕРБ няма да има и ще се приемат заповеди след консултация!При положение че се гласува сваляне на кабинета то няма как да мине с гласовете само на БСП ,ДБ и ИСБГНИ.По закон за да бъде едно правителство свалено трябва да има 121 гласа .Сами ще се насадите на пачи яйца с правителство на ИТН подчинено на задколисието на ДПС и ГЕРБ! Само ДБ се усетиха за този вариант а в Мая Манолова има съмнения но властта за нея е по сладка!
– След като си спечелил изборите и всеки ден декларирате, че подкрепа от никого не търсите, хайде направет си правителство и управлявайте да ви видим как. след като се отнасяте с пренебрежение и надменност с колегите си в парламента, независимо от коя партия са и колко са спечелили. От цялото ви представяне до сега предизвиквате само разочарование и отвращение.

(ОБЩО - 2 618, Днес - 1)