Приказката За СТРАХОВЕТЕ на ВЕЛИКИЯТ ИМПЕРАТОР и ПОРЦЕЛАНОВИЯТ МУ ТРОН
Кой не знай Великият Император от Банкя, кой не е чувал за него ? Вече над 10 години ТОЙ всява страх у нало и голямо ! Той е вся и всьо ! Той е Всемогъщий , той е Вселената ни ! ТОЙ хваща снежинките с голи ръце и спира снеговалежите ! Той спира дъждовете и ветровете ! ТОЙ, ТОЙ, ТОЙ !!! Завчера великият император от Банкя каза, че е най-силен, когато го е страх … Че защо му е да го е страх, та да е силен ?? Глупостиии, той и без страх си е най-силният ! А вие вярвате ли, че ТОЙ  е способен на СТРАХ, а ??
Е, все пак и той е човешко същество, ще кажете, нали ? Да, ама и това не е сигурно, де 🙂 Чуйте как ТОЙ се научи на страх …

Приказката За СТРАХОВЕТЕ на ВЕЛИКИЯТ ИМПЕРАТОР и ПОРЦЕЛАНОВИЯТ МУ ТРОН
Приказката За СТРАХОВЕТЕ на ВЕЛИКИЯТ ИМПЕРАТОР и ПОРЦЕЛАНОВИЯТ МУ ТРОН

Източник: 7/8 T

Научи се на страх … един човек … Страхуваш се от бялото, зеленото и червеното, страх те е от разтворената длан, страх те е от хората, страх те е от избори – ти затова и ги купуваш, затова и ги манипулираш. За теб няма достойна загуба – има загубени пари, загубена власт, загубен авторитет на един загубен човек. Този ти политически страх от падане от власт може да се сравни с онзи малък човешки страх, когато установиш, че тоалетната хартия е свършила …

Когато си седнал на порцелановия трон, рано или късно ще се размирише ! Не може да пуснеш водата, защото си я източил – от безхаберие, или от алчност. Не може и ароматизатор да закачиш, защото, пак от алчност, единственият аромат, който си осигурил, е от боклукът от Африка, или от Европа.

Затова, единственото, което ти остава, е да стоиш на белия си порцеланов трон и да чакаш това, което си сътворил, да засъхне. Но тогава ти остава страхът някой да не почука на вратата , за да те накара да слезеш от трона. Научи се на страх и няма нужда с пръст да пишеш по плочките „Аз бях тук“, то се усеща !

(ОБЩО - 2 301, Днес - 1)