ИЗГЛЕДАЙ – Президентът РУМЕН РАДЕВ Обяви ТОЧНА ДАТА За ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ
От предложението да се създаде фигурата на прокурор, който да може да разследва главния прокурор, личи, че управляващите вече даже не се свенят да демонстрират топлите си връзки с главния прокурор. Всъщност управляващите ни предлагат прокурорската колегия, където главният прокурор има пълната власт, да посочва човека, който ще го разследва. Предлагат ни същият Висш съдебен съвет, който с огромно болшинство избра този главен прокурор, сега да избере и човека, който ще го разследва. Това предложение е далеч от всякаква логика и благоприличие. Имитацията на реформи в правосъдната система от страна на управляващите има за цел да бетонира статуквото.

ИЗГЛЕДАЙ – Президентът РУМЕН РАДЕВ Обяви ТОЧНА ДАТА За ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ
ИЗГЛЕДАЙ – Президентът РУМЕН РАДЕВ Обяви ТОЧНА ДАТА За ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ
Въпросът с ваксините срещу Covid-19 има пряко отношение върху здравето и живота на българите не само за справяне с пандемията сега, но и за години напред, както твърдят водещи учени и експерти. Очаквам правителството да подходи с цялата отговорност по въпроса с компетентно и откровено разясняване, както за ползите и необходимостта от ваксиниране, така и за рисковете. Задължително е да бъдат получени всички разрешителни от Европейската агенция по лекарствата и българската Изпълнителна агенция по лекарствата, а ваксинирането да бъде само и единствено доброволно, като се даде шанс и то бързо на всеки желаещ. Много е важно да бъдат гарантирани и правата на тези, които няма да се ваксинират.
Днес почитаме 111-ата годишнина от рождението на един голям българин, поет и антифашист – Никола Вапцаров. Този поет не само надживя всички опити на посредствеността да ревизира неговото място в нашата литература, но остава в сърцата на българите и е преведен на над 90 езика. Антифашистът Вапцаров е символ на свята кауза, която в последните години новите ревизионисти се опитват да изтрият от нашата история. Затова точно днес, когато отново има ежедневни посегателства върху демократичните ценности, е важно да почитаме паметта на хората, които отдадоха живота си в борба срещу фашизма, които мечтаеха за справедливост и се жертваха за свободата.

Ще насроча вота за Народно събрание за 28 март следващата година. До тази дата всички отговорни държавни органи – изборна администрация, изпълнителна и законодателна власт, трябва да създадат необходимите условия и мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве. Изборите трябва да бъдат проведени в срок, с доставени и лицензирани машини, както е по закон.

(ОБЩО - 170, Днес - 1)